HTML doboz

egészkicsicsoportképalexandrasarokIMG_5932.jpgágnesfestőálványapácaszöveghezférfiszopránnőitenor.jpg

minden, amit csak a nők tudnak...

NŐ KULT MANIFESTO Könyvek, novellák, filmek, irodalmi műsorok, cikkek és reakciók a test-lélek-szellem triászról, ahogy azt a nők látják... ........................................

Szomjas oázis - antológia a női testről

Bejegyzések

A SZÍV KUTYÁJA - DZSUNGEL A SZÍVBEN - lányok és apák, lányok és anyák antológiája

kékduplareklám.JPGvégső front borító apás.JPG

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

Lovas Ildikó író, Tóth Krisztina költő, író, üveges, Babarczy Eszter író, Karafiáth Orsolya költő író, kempművész, Kiss Judit Ágnes költő, író, lovász, Szemethy Orsolya grafikus, író, Forgács Zsuzsa Bruria, író, filmes-síznházas, anyaszerkesztő, Ladik Katalin, költő író, performer, Kiss Noémi, író, irodalmár, Bárdos Deák Ágnes énekes, író, performer, Gordon Agáta, költő, író

BDKképoldalra.jpgGordonAgata.jpglovasildikó.jpgTothKrisztina szabojjudit.jpgbabarczy2kicsi.jpgKarafiathOrsi  Sioréti Gábor narancs.jpgkisjuditágneskisebb.jpgSzemethyorsikicsi.jpgforgacskicsi.jpgLadik Katalin-Rubinsteinkicsi.jpgkissnoémigrafitiscsoszógabriellakicsi.jpg

Utolsó kommentek

A szív kutyája, Dzsungel a szívben, Szomjas oázis, Éjszakai állatkert - a Kitakart Psyché sorozat könyvei....

kékduplareklámkicsnyítve.jpgvégsőapásoldalra.jpganyak-cim-colorOLDALDOBOZBA.jpg

Hajós András feltámadt! Győztek a defibrillátorok!

2011.09.05. 07:58 oázis

Igen, Hajós András feltámadt, miután utolsó leheletével, lélekjelenlétének teljes fegyvertárával felszerelkezve könyveinkre mutatott, és azt pihegte, hogy… - de ne vágjunk a beteljesülés elejibe. 

 

fotó: Piszker Ági

 

Több hónapnyi üldözés skypon, hőlégballonon, és a nemzetközi teleport fülkék spiráljain át történő egyeztetés után, Hajós Andrást saját kérésére a pozsonyi úti Briósban csíptem fülön egy sonkás rántotta, és egy lazacos szendvics kíséretében. Csupán két kérdést kívántam feltenni neki: „Szív kutyája-e vagy?”, és „Van-e dzsungel a szívedben?”. A kettő között látszólag nincs összefüggés, de mi azért kerítettünk.

 

Az első kérdésre Hajós András nemes egyszerűséggel így felelt: „Igen”. Amire nem tudtam ragadozóként nem lecsapni: „Bővebben?”. Szerencsére Hajós András modortalanságomat nem vette magára, és a tőle megszokott lebilincselő stílusban így folytatta: „Nagyon sokáig én fogtam pórázon a szívemet, aztán elvadult, mert véres hússal etettem, és most szerintem ő húz engem csaholva, és én futok utána.”  „Csadorban?” - kérdeztem bután, mert otthon felejtettem a nagyothalló készülékem. Hajósnak persze vágott az esze mint a beretva: „Jó lenne, ha „csadorbant” mondtam volna, mert az rímelne, de a szívem nem jár csadorban, bár én néha szívesen járnék abban, jó lenne elbújva járni-kelni az emberek között, az „ismert ember” kapuzárási pánikja, és önértékelési zavarainak elfedése érdekében.”

 

Hajós András ezen a ponton még egy darabig eltűnődött azon, hogy apa és lánya esetében vajon ki kinek a kutyája és a szíve, és milyen furcsa, ha a lány felismeri magát az apjában, vagy ha az apa látja meg magát a lányában, és vajon ilyen esetekben milyen tanácsokat érdemes adni egymásnak, vagyis egyáltalán lehet-e tanácsot adni, de kielégítő választ nem találva visszatolatott a második kérdésünkhöz: „Van-e dzsungel a szívedben?”. Nos, ezt a kérdést Hajós András már nem pártolta annyira: „Szívemben csak konkrétumok vannak, amikhez viszont nincs password. A szívem a többiek számára felfedezetlen földrész, amelyet szeretném, ha soha senki nem találna meg. Ami pedig a többi dolgot illeti, tehát az anatómiát, úgyis, mint a pitvarok meg a billentyűk meg a vénák…” – na, és ekkor történt meg a baj, mert vizuális típus lévén, Hajós sajnos túlságosan is belegondolt a szívébe, annyira, hogy elsápadt, reggelinket lesöpörte az asztalról, melyre lélekszakadva ráfeküdt, és egyre gyengülő hangon kérte, hogy hozassunk azonnal egy defibrillátort.  Szerencsére lélekjelenléte arra is elegendő volt, hogy lássa, a nagyothalló készülékem még mindig nincs velem, úgyhogy könyveinkre mutatott, jelezve azok is megteszik, és reszkető kezekkel kérte, ne sajnáljam az áramot.


A kibontakozó eseményekről itt látható illusztrációt a reggelizőben tartózkodó, kitűnő reflexekkel rendelkező hét éves kislány készítette a mobiltelefonjával. A képen jól kivehető, hogy A szív kutyája és a Dzsungel a szívben köteteket (lányok és apák, lányok és anyák antológiája) Hajós mellkasára helyezve 6.7 erősségű földrengésnek megfelelő masszázslöketeket adtam szívének, melyek csodák csodájára használtak neki, a szívritmusa mosolyogva magára ismert, és helyreállt. Hajós ekkor hálából felült, és eldalolta nekünk legújabb költeményét, melyet mi közlünk először, ez a publikáció tehát a dal premierje is egyúttal:

 

„Tudod apának női vannak,

és ők is apák lányai,

a pasijaid mind végül

apák lesznek,

és ez az egész

szépen körbeér”

 

(Hegyi-Hajós)


helyszíni tudósítás: Forgács Zsuzsa Bruria


Minden mit A szív kutyájáról és a Dzsungel a szívbenről tudni kell:

http://dzsungelaszivben.blog.hu/

 

 

 

 

szövegrészletek

a Szomjas oázisból és az Éjszakai állatkertből,

http://mindenamino.blog.hu/


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a Szomjas oázis tartalomjegyzéke:

 

http://szomjasoazis.blog.hu/2007/07/19/a_szomjas_oazis_tartalomjegyzeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit mondtak a Szomjas oázisról ők hatan?

 

Kepes, Makk, Vekerdy, Csányi, Hajós, "Esterházy"

 

http://szomjasoazis.blog.hu/2009/08/06/mit_mondtak_a_szomjas_oazisrol

Vissza a Szomjas oázisba!

 

http://szomjasoazis.blog.hu/

 

 

 az Éjszakai állatkert szerzői és tartalomjegyzéke:

Még több részlet a szerzőkről képben és szövegben itt: 

http://a-szomjas-oazis-szerzoi-bemutatkoznak.blog.hu/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Éjszakai állatkert és Szomjas oázis a Kitakart Psyché sorozat első két kötete, melyben kortárs szerzők írnak a női testről és szexualitásról. A sorozat 3.4. kötete a lányok és anyák, lányok és apák kapcsolatáról szól.

  

  az antológiák hozzáférhetőek itt:

www.alexandra.hu

 

 

A Szív kutyái és a Dzsungel a szívben szerzői

bemutatkoznak képben:

 

dzsungelaszivben.blog.hu/2010/09/30/a_sziv_kutyai_bemutatkoznak_szerzok

 

 és írásban:

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/01/29/a_dzsungel_a_szivben_szerzoi_bemutatkoznak

 

 

alkohol ajánló állat állatok állatvédelem álmok álom álomvilág art autó baba mama balaton bank barátok barátság bicikli biznisz blog boldogság bor budapest buli bulvár busz csajok család dal dalszöveg depresszió design diéta divat dvd edzés egészség egészséges életmód egyetem éjszaka élet életem életem nem mindennapjai életérzés életképek életmód életünkélet életmód ezotéria élet gondolat ébresztő közélet kritika megmondás tudomány vélemény élmény élmény beszámolók élmények ember én énblogépítészet építkezés érdekes érdekesség erotika érzéseim érzések esküvő étel ételek étterem ezotéria falusi turizmus fantasyférfi film filozófia foci fogyás fogyókúra fotoblog fotóblog fotók fotózás főzés game games gasztró gasztro gasztronómia gondolat gondolataim gondolatébresztő gondolatok grafika gyerek halál ház házasság hírek hit hitel hobbi hülyeség humor informatika ingatlan ingyen internet írás írások irodalom iskola isten japán játék játékok jog kaja kaland kép képek képregény   kert kommunikáció koncert konyha könyv konzol környezetvédelem közélet közlekedés közösség kreatív kritika külföld kult kultúra kutya lakberendezés lélek letöltés life linux london magyar magyarország manga marketing médiameg mondás meleg mese metal minden mindennapok mobil motor mozi music művészet napló novella nyelv oktatásonline marketing önmegvalósítás őszinte őszinteség ötletek otthon párkapcsolat party pasik pc pénz photo pina poén póker pop pornó pszichológia rádió rajz recept receptek regény reklám repülés retro rock rólam sci_fi sex sorozat sport szerelem szerepjáték szeretet abszurd színház szórakozás tánc tanulás társadalom tech terhesség természet történelem történet tudomány turizmus utazás vallás kerékpár  vélemény vers verseny vicc

 

 A sorozat anyaszerekesztője:


Forgács Zsuzsa Bruria

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása