HTML doboz

egészkicsicsoportképalexandrasarokIMG_5932.jpgágnesfestőálványapácaszöveghezférfiszopránnőitenor.jpg

minden, amit csak a nők tudnak...

NŐ KULT MANIFESTO Könyvek, novellák, filmek, irodalmi műsorok, cikkek és reakciók a test-lélek-szellem triászról, ahogy azt a nők látják... ........................................

Szomjas oázis - antológia a női testről

Bejegyzések

A SZÍV KUTYÁJA - DZSUNGEL A SZÍVBEN - lányok és apák, lányok és anyák antológiája

kékduplareklám.JPGvégső front borító apás.JPG

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

Lovas Ildikó író, Tóth Krisztina költő, író, üveges, Babarczy Eszter író, Karafiáth Orsolya költő író, kempművész, Kiss Judit Ágnes költő, író, lovász, Szemethy Orsolya grafikus, író, Forgács Zsuzsa Bruria, író, filmes-síznházas, anyaszerkesztő, Ladik Katalin, költő író, performer, Kiss Noémi, író, irodalmár, Bárdos Deák Ágnes énekes, író, performer, Gordon Agáta, költő, író

BDKképoldalra.jpgGordonAgata.jpglovasildikó.jpgTothKrisztina szabojjudit.jpgbabarczy2kicsi.jpgKarafiathOrsi  Sioréti Gábor narancs.jpgkisjuditágneskisebb.jpgSzemethyorsikicsi.jpgforgacskicsi.jpgLadik Katalin-Rubinsteinkicsi.jpgkissnoémigrafitiscsoszógabriellakicsi.jpg

Utolsó kommentek

A szív kutyája, Dzsungel a szívben, Szomjas oázis, Éjszakai állatkert - a Kitakart Psyché sorozat könyvei....

kékduplareklámkicsnyítve.jpgvégsőapásoldalra.jpganyak-cim-colorOLDALDOBOZBA.jpg

„BÁR AZZAL A CÉLLAL MENTEM AMERIKÁBA, hogy holdfényes éjszakákon, áttetsző hálóköpenyben, ámokfutóként, emberek százait gyilkoljam le, ujjlenyomatom..."

2012.01.29. 11:49 oázis

 

„Fel akarom hívni a figyelmét egy testi vonására, amellyel talán nincs tisztában. Az ujjlenyomata egészen különleges. Egy igen ritka típusba tartozik, és még ezen a típuson belül is egyéni. Ezt csak azért mondom, hogy ha netán belekeveredne valamibe, igen könnyű lesz azonosítani.”

- részlet Niran Judit Éjszakai mese indiánoknak - a női test súlya című szövegből, mely megjelent a Szomjas oázis című antológiában a női testről.

rajz: Szemethy Orsolya http://www.metamor.hu  

"Azt állítani, hogy a női test fizikai értelemben vett test, vagyis dolog, a valóság tökéletes semmibevétele. A női testben, mint mindenben, vannak határok és formák, de mind csak átmeneti, éppen elsuhanóban van, úton, oda nem érve. Hova? Sehova.
             
Margit nagyanyámmal együtt jártunk uszodába, közös kabint béreltünk, és a szűk helyen kuporogva, együtt vetkőztünk le. Általános iskolás voltam, még nem volt kiterjedésem. Nagyanyám letolta a szoknyáját, és elém tűntek elefántlábakra emlékeztető, oszlopszerűen monumentális combjai. Tudomásul vettem, hogy az az ő lába, és nekem, szerencsére, megvan az enyém. Tizenöt éves koromban elkerültem Angliába, ahol egy hónapig egy leányiskolába jártam. Unatkoztam az órákon, nem értettem, mi folyik, de leginkább azt nem értettem, miként lehetséges, hogy az erek a kezemen, amelyek egy pillanattal ezelőtt Magyarországon voltak, most egy angliai lányiskola padján találhatók. Unalmamban fölhúztam a szoknyámat, és hirtelen megláttam a pad kemény lapjától szétnyomott két combomat. Megrémültem, mert a nagymama vastag, szétesett combjai voltak azok.
           
A női test nem útvonal, hanem a föld felületét beborító, senki által be nem járható térkép. A női test élete nem lineáris, hanem ezer irányba kalandozó lehetőségek tárháza. Ezt a tézist illusztrálja az Egyesült Államokba való bevándorlásom egyik epizódja. A zöld kártyához való folyamodvánnyal kapcsolatos kihallgatásra többedmagunkkal rendeltek be a város egy elhagyatott részén álló viskóba. Tudtam, hogy órákat kell majd várnom egy szellőzetlen helységben, rongyokba öltözött népséggel összezsúfolva. Az ilyesfajta kihallgatásokra mindenki a legrosszabb ruhájában érkezik, egyrészt mert a váróterem nem mondható éppenséggel tisztának, de még inkább azért, hogy a nyomorúság látszata felkeltse a hatóságok szimpátiáját. Én azonban pesti lány voltam, kosztümben és magas sarkú cipőben mentem, és ebben a maskarában álltam órákig, három hónapos fiammal a karomon.
            Az irodába belépve egy csinos, de meglehetősen unott arcú férfi fogadott. Anélkül hogy rám nézett volna, megragadta a karom, és az ujjaimat kezdte morzsolgatni, aztán a kezemnél fogva a falhoz húzott. Hangosan vert a szívem, viszketett az orrom, és idegesítően a szemembe hullott hosszú hajam, melyet ebből az alkalomból szabadon hagytam. A férfi kikötött a hüvelykujjamnál, megragadta, és valami puha fekete anyagba nyomta. Akkor megértettem, hogy ebben a szobában ujjlenyomatokat vesznek. Letörölhetetlenül fekete ujjakkal tipegtem ki a szobából, és úgy éreztem, női valómban szégyenítettek meg. Néhány perc múlva azonban megint kijött a férfi, megkeresett a váróteremben, egészen közel hajolt hozzám, és suttogó hangon visszahívott a szobába. Hellyel kínált, komolyan, kedvesen nézett rám, és azt mondta: „Fel akarom hívni a figyelmét egy testi vonására, amellyel talán nincs tisztában. Az ujjlenyomata egészen különleges. Egy igen ritka típusba tartozik, és még ezen a típuson belül is egyéni. Ezt csak azért mondom, hogy ha netán belekeveredne valamibe, igen könnyű lesz azonosítani.”
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha majd meghalok, gyönyörű ujjlenyomatom testemről leszakadva boldogan folytatja életét valamely amerikai iroda sötét ujjlenyomattárában. Esténként kedvesen elbeszélget majd egy nálánál sokkal közönségesebb ujjlenyomattal, amelyet rajongói köréből választ, de hamar elunja majd magát, és nagyot ásítva elszenderedik. Hálás vagyok annak a névtelen ujjlenyomat-szakértőnek, mert ez után az eset után többé nem vettem fel magas sarkú cipőt. És hálás vagyok neki, örökké hálás, amiért szavai hatására aránylag biztonságos szakmát választottam. Bár azzal a céllal mentem Amerikába, hogy holdfényes éjszakákon, áttetsző hálóköpenyben, ámokfutóként, emberek százait gyilkoljam le, ujjlenyomatom eredetisége miatt elálltam ettől a tervemtől, és egyetemi professzor lettem...”

- részlet Niran Judit Éjszakai mese indiánoknak - a női test súlya. Megjelent a Szomjas oázis című antológiában a női testről.

 

a Szomjas oázis és Éjszakai állatkert tartalomjegyzéke, bemutatkoznak a szerzők képben és írásban : 

 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Mit mondtak a Szomjas oázisról ők heten?

 

Kepes, Makk, Vekerdy, Bakács, Csányi, Hajós, "Esterházy"

 

http://szomjasoazis.blog.hu/2009/08/06/mit_mondtak_a_szomjas_oazisrol

 

Vissza a Szomjas oázisba!

  

A két antológiában 56-56 történetet olvashatnak azok, akiket érdekel a női test és szexualitás témája. A történeteket a szerzők igyekeztek női szempontból megírni.  A Kitakart Psyché sorozat célja a női szempont irodalmi feldolgozása, bemutatása. A világ, ahogy nők látják, egyrészt a maguk individuális sokféleségében/ükben, másrészt mégis sok tekintetben közös biológiai, történelmi, társadalmi szempontjából/jukból.

 

 

 

 

 

A SZÍV KUTYÁJA TARTALOMJEGYZÉKE

http://mindenamino.blog.hu/2011/05/18/a_sziv_kutyaja_tartalomjegyzeke_2DZSUNGEL A SZÍVBEN TARTALOMJEGYZÉKE

http://mindenamino.blog.hu/2011/02/18/dzsungel_a_szivben_tartalomjegyzeke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miről szól a Dzsungel a szívben és a szív kutyája?:


http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

 


 

A szív kutyája - Dzsungel a szívben

szerzők fotói:

 

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/01/29/a_sziv_kutyai_bemutatkoznak_szerzok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"GYÖNYÖRŰ MELLEM VAN, HÍRES IS VAGYOK RÓLA"

- Babarczy Eszter


http://mindenamino.blog.hu/2011/06/22/gyonyoru_mellem_van_hires_is_vagyok_rola_babarczy_eszter

 

"NAGY VONALAKBAN A NŐI SZEXUALITÁSRÓL"

- Tóth Krisztina

http://mindenamino.blog.hu/2011/05/27/mit_csinal_toth_krisztina_a_magas_labdaval_kerdezi_brr

 

 

ANYÁDNAK RENDÜLETLENÜL!

http://mindenamino.blog.hu/2011/05/01/anyadnak_renduletlenul

 

 


 

az antológiák hozzáférhetőek itt:

 

http://www.alexandra.hu

 

 

A Szomjas oázis, Éjszakai állatkert, Dzsungel a szívben

 

és A szív kutyája anyaszerkesztője:

Forgács Zsuzsa Bruria

 

 

alkohol ajánló állat állatok állatvédelem álmok álom álomvilág art autó baba mama balaton bank barátok barátság bicikli biznisz blog boldogság bor budapest buli bulvár busz csajok család dal dalszöveg depresszió design diéta divat dvd edzés egészség egészséges életmód egyetem éjszaka élet életem életem nem mindennapjai életérzés életképek életmód életünkélet életmód ezotéria élet gondolat ébresztő közélet kritika megmondás tudomány vélemény élmény élmény beszámolók élmények ember én énblogépítészet építkezés érdekes érdekesség erotika érzéseim érzések esküvő étel ételek étterem ezotéria falusi turizmus fantasyférfi film filozófia foci fogyás fogyókúra fotoblog fotóblog fotók fotózás főzés game games gasztró gasztro gasztronómia gondolat gondolataim gondolatébresztő gondolatok grafika gyerek halál ház házasság hírek hit hitel hobbi hülyeség humor informatika ingatlan ingyen internet írás írások irodalom iskola isten japán játék játékok jog kaja kaland kép képek

Szólj hozzá!

Címkék: könyv kult kultúra irodalom test éjszakai állatkert női szomjas ujjlenyomat antológia oázis ámokfutó forgács zsuzsa bruria

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.