HTML doboz

egészkicsicsoportképalexandrasarokIMG_5932.jpgágnesfestőálványapácaszöveghezférfiszopránnőitenor.jpg

minden, amit csak a nők tudnak...

NŐ KULT MANIFESTO Könyvek, novellák, filmek, irodalmi műsorok, cikkek és reakciók a test-lélek-szellem triászról, ahogy azt a nők látják... ........................................

Szomjas oázis - antológia a női testről

Bejegyzések

A SZÍV KUTYÁJA - DZSUNGEL A SZÍVBEN - lányok és apák, lányok és anyák antológiája

kékduplareklám.JPGvégső front borító apás.JPG

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

Lovas Ildikó író, Tóth Krisztina költő, író, üveges, Babarczy Eszter író, Karafiáth Orsolya költő író, kempművész, Kiss Judit Ágnes költő, író, lovász, Szemethy Orsolya grafikus, író, Forgács Zsuzsa Bruria, író, filmes-síznházas, anyaszerkesztő, Ladik Katalin, költő író, performer, Kiss Noémi, író, irodalmár, Bárdos Deák Ágnes énekes, író, performer, Gordon Agáta, költő, író

BDKképoldalra.jpgGordonAgata.jpglovasildikó.jpgTothKrisztina szabojjudit.jpgbabarczy2kicsi.jpgKarafiathOrsi  Sioréti Gábor narancs.jpgkisjuditágneskisebb.jpgSzemethyorsikicsi.jpgforgacskicsi.jpgLadik Katalin-Rubinsteinkicsi.jpgkissnoémigrafitiscsoszógabriellakicsi.jpg

Utolsó kommentek

A szív kutyája, Dzsungel a szívben, Szomjas oázis, Éjszakai állatkert - a Kitakart Psyché sorozat könyvei....

kékduplareklámkicsnyítve.jpgvégsőapásoldalra.jpganyak-cim-colorOLDALDOBOZBA.jpg

"TE TÉNYLEG LEFEKSZEL EGY TÖRÖKKEL?" - Kiss Noémi

2012.03.14. 09:28 oázis

 

„Nem értem, hogyan bújhat meg két ellentétes erő egy emberben. A rettenetes gonoszság és a tökéletes jóság egymásba gabalyodva irányítják a lélek hullámverését, s ahelyett, hogy egyik legyőzné a másikat, újra és újra feléledve inkább arcon csapják, lesöprik egymást”

 
– részlet Kiss Noémi Törökméz című írásából, mely megjelent a Kitakart Psyché sorozatban. A sorozat első két kötete a Szomjas oázis és Éjszakai állatkert, melyek a női testről és szexualitásról szólnak.
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„Ha tényleg egy törökkel vagy, menj el gyakran a nőgyógyászhoz, mondja egy barátnőm a telefonba. Többet nem beszélek vele; boldogan meséltem az új szerelmemről, de nem figyelt rám.
Nem árt vigyázni, vigyázz magadra!
Elvisznek Anatóliába.
Te tényleg lefekszel egy törökkel?
Eladnak. Elcserélnek. Birka és kecske leszel.
Fogadjunk, hogy
sok felesége van.
Épp arról meséltem, hogy Ozan műhelyében fogunk nyaralni.
Inkább nyaraljatok északon, Rostockban, Travemündében, ott elegáns szállodák vannak.
Elképzelem, ahogy Ozan az olajos kék overalljában bevezet egy elegáns szállodába.
Mindenki csupa okos tanáccsal lát el, amikor boldogan újságolom, hogy beleszerettem egy törökbe. Ozan nem szól hozzám napok óta. Pedig fogalma sincs ezekről a mondatokról, mert nem mondom el neki, milyen csúnyán beszélnek róla a magyar emberek, hiszen még nem is látták őt. Ha a nyárról vitatkozunk, hogy hova menjünk nyaralni, akkor azért mond valamit. Ezenkívül mindennap vesz egy tárgyat. Matracot szombaton, gumicsónakot hétfőn, kedden búvárszemüveget és gumicsizmát, egy horgászbotot csütörtökön. Berakja őket a szekrénybe, nem szól hozzám egy szót sem, tévézik, többnyire.
Ahogy telnek a napok, be kell látnom, alig bírom vele. Olyan nagy volt, először, és most egyszerre olyan kicsi lett. Mint egy fasz, ha már nem kellesz neki. Nem nagyon szól hozzám, esténként lefekszik velem, de nem szeretkezünk. Gondolom, ez Keleten így szokás. A mesés Kelet. Aztán bevallja, hogy őrülten féltékeny, nem igazán meri megmondani, mennyire szeret, nem meri elmondani, amit gondol. Egyik nap részegen jön haza, majd’ minden nap ittasan jön haza, de egyik nap igazán részegen jön haza, betocsog a lakásba, mint egy disznó, és megüt. Nem szól egy szót sem, csak üt. Én meg nem merem megírni, hogy bánt velem, mert akkor igaza lesz azoknak, akik óvtak a töröktől.
Így bánt velem: (…)
Ozan bocsánatot kér, és Ozan nagyon jó hozzám. Elindulunk a tengerhez. Wismar, Rostock, Warnemünde. Gyönyörű helyek. Egy törökkel utazom, és büszke vagyok rá, mert Ozan a legszebb férfi, akivel valaha tengerparton jártam. Ő a legnagyobb férfi. Úszunk, fürdünk, elmegyünk egy nagy hajóval a kikötőből, látjuk a tengert, és isszuk a víz fényeit. A strandon a lábam csupa homok lesz, de Ozan letakarítja. Nagyon szeretem, ahogy takarít engem. Veszünk egy fürdőruhát. Minden nap fel kell felvennem, esténként pedig le kell vennem, úgy, hogy közben táncolok.
Átmegyünk komppal Dániába, Falsterban éjszakázunk. Szívunk, utána irtózatosan sokat tüsszentünk. Sose felejtem el, Ozan sírt, mint egy nő, hogy mennyire szeret, és ne haragudjak, amiért néha megbánt, de... Nem írom le. Nem írhatom le, mert ha elolvassa, hogy leírtam, megharagszik. Talán újra megüt, mint aztán annyiszor, amikor újra otthon voltunk, és újra hétfő volt, és vasárnap, foci a tévében és egy új vízipipa a szájában, amit Isztambulból hoztak neki.
Nem értem, hogyan bújhat meg két ellentétes erő egy emberben. A rettenetes gonoszság és a tökéletes jóság egymásba gabalyodva irányítják a lélek hullámverését, s ahelyett, hogy egyik legyőzné a másikat, újra és újra feléledve inkább arcon csapják, lesöprik egymást, hogy aztán együtt, ölelkezve vívják újra következő csatájukat. Hogyan lehetnek ilyen egyszerű módon együtt, hogyan férhetnek, tapadhatnak úgy össze, hogy alig tudom megkülönböztetni őket? Ozan két ember, aki egy testben született.
De hát ez csak egy török.
Nem tudom, milyen az, ha valaki török.
Sok török van, minden török más.
Olyan minden török, mint bárki más.
Engem már magyar is ütött meg.
Nem értem a mozdulatait, egyszerűen reszketek, ha hallom, hogy a kulcsa nyitja a zárat, reszket a zár is, mert hallja, hogy nem találnak bele. Pontosan tudom, mi következik, de valahogy mégis minden másképp alakul.
Kiszámíthatatlan részeg disznó: Ozan.
Annyira szeretem, hogy nem tudok megválni tőle.
Gyűlölöm, meg akarok szabadulni tőle, de valami az utamba áll.
A szeretet áll az útban.
Nincs kijárata a kútnak, csak egy sötét örvény a szeretet.
Nem ismerem őt eléggé, és nem tudom magam beleképzelni a helyzetébe.
Gyűlölöm. Csak így egyszerűen.
Önző vagyok.
Félreértem, ezért megharagszik, iszik, gyakran megver.
De lehet, hogy fordítva, berúg és félreértem.
Ozan egy török fasz, akit nagyon szeretek.
Nem akarom látni többet a törököket. Behódolok.”
 


fotó:  http://www.flickr.com/photos/commandments/121097608

 
 
 
„Jó itt a határon élni.
Ozannal egyre gyötrelmesebb. Nem enged közel magához. Pedig nagyon szeretem, nagyon. Az egyik kurva meséli csütörtökön, úgy emlékszem, csütörtök volt, meséli, hogy hallotta, de nem biztos, csak lehet, jobb ha megmondja, így tisztességes, ez a szakmája, a tisztességtelen kurvaságban is vannak tisztességes dolgok, van szókimondás, röhög, látszik a sárga műfogsora, nem nagy dolog ez, de úgy hallotta, Ozan tegnap elvitt a placcról valakit.
Először nem értem. Az ujjam kezd el remegni. A kezem rángatózik, aztán összerogynak a lábaim. A gyomrom ritmusban jár, fel-alá. Hallgatok. Nem baj, tudom, várható volt, mondom gyorsan. Aztán becsukom a szám. Magamban tartom a levegőt, a fogaim teljes erőből összeszorítom.
Nem bírom tovább. Kirobban a levegő a számon át. Érthetetlen hangok kísérik. Zokogásban török ki.
Elrohanok.
Egy órát vagyok a mosdóban. Fú, de szar most nekem. Mintha eddig nem így lett volna minden egyes alkalommal, hogy megcsaltak. Minden magyar, olasz és belga megcsalt. Most miért csinálok úgy, mintha eddig nem így lett volna. Miért fáj jobban, hogy egy török megcsal, mint mikor egy európai csal meg. Miért volna jobb egy magyar faszfej? Szorítanom kellett volna, rövid pórázon tartani, vagy gyereket szülni neki, mondja a kurva, azok nem csalnak meg, legalábbis nem úgy.
A kurva életbe. De szar a határon élni.”
 

– részletek Kiss Noémi Törökméz című írásából, mely megjelent a Kitakart Psyché sorozatban. A sorozat első két kötete a Szomjas oázis és Éjszakai állatkert, melyek a női testről és szexualitásról szólnak.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit mondtak a Szomjas oázisról ők hatan?

 

Kepes, Makk, Vekerdy, Csányi, Hajós, "Esterházy"

 

http://szomjasoazis.blog.hu/2009/08/06/mit_mondtak_a_szomjas_oazisrol

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szomjas oázis szerzői bemutatkoznak, képben és írásban, tartalomjegyzék


http://szomjasoazis.blog.hu/

Részletek olvashatók az antológiákból itt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"GYÖNYÖRŰ MELLEM VAN, HÍRES IS VAGYOK RÓLA"

- Babarczy Eszter

http://mindenamino.blog.hu/2011/06/22/gyonyoru_mellem_van_hires_is_vagyok_rola_babarczy_eszter

 

"NAGY VONALAKBAN A NŐI SZEXUALITÁSRÓL"

- Tóth Krisztina

http://mindenamino.blog.hu/2011/05/27/mit_csinal_toth_krisztina_a_magas_labdaval_kerdezi_brr

 

 

 

Miről szól a Dzsungel a szívben és a szív kutyája?:


http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

 


A szív kutyája - Dzsungel a szívben:

Szerzők fotói:

 

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/01/29/a_sziv_kutyai_bemutatkoznak_szerzok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANYÁDNAK RENDÜLETLENÜL

 

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/05/10/anyadnak_renduletlenul_1

 

HAJÓS ANDRÁS FELTÁMADT! GYŐZTEK A DEFIBRILLÁTOROK

http://szomjasoazis.nolblog.hu/archives/2011/04/30/Hajos_Andras_feltamadt_Gyoztek_a_defibrillatorok/

 

 

 

 

Az antológiák hozzáférhetőek itt:

www.alexandra.hu

 

A Szomjas oázis, Éjszakai állatkert, Dzsungel a szívben és 

A szív kutyája anyaszerkesztője:

Forgács Zsuzsa Bruria

alkohol ajánló állat állatok állatvédelem álmok álom álomvilág art autó baba mama balaton bank barátok barátság bicikli biznisz blog boldogság bor budapest buli bulvár busz csajok család dal dalszöveg depresszió design diéta divat dvd edzés egészség egészséges életmód egyetem éjszaka élet életem életem nem mindennapjai életérzés életképek életmód életünkélet életmód ezotéria élet gondolat ébresztő közélet kritika megmondás tudomány vélemény élmény élmény beszámolók élmények ember én énblogépítészet építkezés érdekes érdekesség erotika érzéseim érzések esküvő étel ételek étterem ezotéria falusi turizmus fantasyférfi film filozófia foci fogyás fogyókúra fotoblog fotóblog fotók fotózás főzés game games gasztró gasztro gasztronómia gondolat gondolataim gondolatébresztő gondolatok grafika gyerek halál ház házasság hírek hit hitel hobbi hülyeség humor informatika ingatlan ingyen internet írás írások irodalom iskola isten japán játék játékok jog kaja kaland kép képek képregény   kert kommunikáció koncert konyha könyv konzol környezetvédelem közélet közlekedés közösség kreatív kritika külföld kult kultúra kutya lakberendezés lélek letöltés life linux london magyar magyarország manga marketing médiameg mondás meleg mese metal minden mindennapok mobil motor mozi music művészet napló novella nyelv oktatásonline marketing önmegvalósítás őszinte őszinteség ötletek otthon párkapcsolat party pasik pc pénz photo pina poén póker pop pornó pszichológia rádió rajz recept receptek regény reklám repülés retro

7 komment

Címkék: kultúra irodalom török test szerelem éjszakai állatkert női megcsalás szülni szomjas oázis kiss noémi forgács zsuzsa bruria

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.09.19. 20:17:20

@Naszta:

Szerintem nem romantikus nőről szól a történet, vagyis én nem látom a romantikát a történetben. Ha elolvasod majd az eredetit egészben akkor látni fogod, hogy mégcsak nem is helyi a történet, hanem mindkét szereplő - tehát a nő is és a férfi is - épp egy másik, országban tanyáz... (tehát két "idegen" választja egymást egy mindkettőjükhöz képest harmadik helyszínen. Így talán érthetőbb a választás, hisz mindketten "körön kivüliek". Ha elolvastad az egészet több értelme lesz beszélni, esetleg a szerzővel magával.)

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.09.20. 07:52:31

@Naszta:

Kedves Naszta! Spekulálsz, mert jelen pillanatban csak spekulálni tudsz. Miért nem olvasod el a teljes sztorit? Kiss Noémi Törökméz című sztoriját. Persze valszeg utána sem fogunk egyetérteni, de legalább lenne egy teljesebb, kerekebb alapja a beszélgetésnek. (Ja, meg jelent a Szomjas oázis című antológiában).

Naszta · http://naszta.hu 2009.09.20. 08:06:19

@oázis:

Kedves oázis!

Esélyem sincs megvenni, mert Tokióban lakom egy évig. Másrészt: ha kiraksz egy posztot, főleg ha még vitára alkalmast is, akkor ne csodálkozz, ha lesz aki vitatkozik Veled. :)

Üdv: Naszta

U.i.: a vitát itt pozitív értéknek tekintem. Csak a hülyék értenek egyet. :)

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.09.20. 09:42:51

@Naszta:

Remélem nem gondolod komolyan, hogy csodálkozom!

Mégis azt gondolom, több értelme volna a beszélgetésnek, ha az egész történet birtokában lennél. Mindenesetre felháborító, hogy Tokióban nem árusítják a Szomjas oázist!

Magad is beláthatod, hogy ezt a képtelen helyzetet sürgősen orvosolni kell!

Szerintem vedd a kezedbe az irányítást, mégiscsak te vagy ott helyzetben.

Naszta · http://naszta.hu 2009.09.22. 13:32:57

@oázis: ígérem, hogy az összes magyarul beszélőhöz - akinek van lehetőségem szólni - eljuttatom. Lehetünk vagy 6-an. Ebből 4 a nagykövetségen dolgozik. :)

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.09.23. 10:54:30

@Naszta:

köszi!

(bocs, hogy a prostitúciós vita folytatásához nincs erőm... az elmúlt negyed évszázadban rengeteget beszéltem erről, és a túl sok ismétlésbe belerokkan az ember)

fájni fog 2009.09.30. 15:19:47

@Naszta:

Ez a történet Németországban játszódik!
Ott még másabb értelme van a törökkel levésnek, mint Magyarországon.