HTML doboz

egészkicsicsoportképalexandrasarokIMG_5932.jpgágnesfestőálványapácaszöveghezférfiszopránnőitenor.jpg

minden, amit csak a nők tudnak...

NŐ KULT MANIFESTO Könyvek, novellák, filmek, irodalmi műsorok, cikkek és reakciók a test-lélek-szellem triászról, ahogy azt a nők látják... ........................................

Szomjas oázis - antológia a női testről

Bejegyzések

A SZÍV KUTYÁJA - DZSUNGEL A SZÍVBEN - lányok és apák, lányok és anyák antológiája

kékduplareklám.JPGvégső front borító apás.JPG

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

Lovas Ildikó író, Tóth Krisztina költő, író, üveges, Babarczy Eszter író, Karafiáth Orsolya költő író, kempművész, Kiss Judit Ágnes költő, író, lovász, Szemethy Orsolya grafikus, író, Forgács Zsuzsa Bruria, író, filmes-síznházas, anyaszerkesztő, Ladik Katalin, költő író, performer, Kiss Noémi, író, irodalmár, Bárdos Deák Ágnes énekes, író, performer, Gordon Agáta, költő, író

BDKképoldalra.jpgGordonAgata.jpglovasildikó.jpgTothKrisztina szabojjudit.jpgbabarczy2kicsi.jpgKarafiathOrsi  Sioréti Gábor narancs.jpgkisjuditágneskisebb.jpgSzemethyorsikicsi.jpgforgacskicsi.jpgLadik Katalin-Rubinsteinkicsi.jpgkissnoémigrafitiscsoszógabriellakicsi.jpg

Utolsó kommentek

A szív kutyája, Dzsungel a szívben, Szomjas oázis, Éjszakai állatkert - a Kitakart Psyché sorozat könyvei....

kékduplareklámkicsnyítve.jpgvégsőapásoldalra.jpganyak-cim-colorOLDALDOBOZBA.jpg

"KÉPES LEFEKÜDNI EGY APÁCA EGY AIDS-es TRANSZVESZTITÁVAL, ÉS TEHERBE ESNI TŐLE?"

2012.04.09. 18:11 oázis

Részlet következik Forgács Zsuzsa Bruria Kitekert nyakkal a füstölt hús felett című szövegéből, mely megjelent a Kitakart Psyché sorozatban a női testről és szexualitásról. Az első két kötet a Szomjas oázis és az Éjszakai állatkert.

 

 (Az apácát Penelopé Cruz játszotta a Mindent anyámról című filmben, sajnos nem találtam abból a filmből használható képet csak a Volverből...)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

"Ugye nem gondolod, hogy bármiféle valószínűsége van annak, hogy egy apáca képes lefeküdni egy AIDS-es transzvesztitával, és teherbe esni tőle? – kérdezte provokatívan lefojtott, ám jelentőségteljesen reszelős hangon.
      A világegyetem végtelen tágulásának elméletéről is könnyedén lemondó sóhajtással legyintettem! Miért is van ily kevés ismerete férfibarátaim túlnyomó többségének női embertársairól, mitől ilyen farkasvakok mindarra, ami a világ minimum két féltekéje között történik?  
– Ugyan már! Ez semmi – feleltem sóhajtva –, ez kutyafüle, ez egy Csipkerózsika-történet ahhoz képest, amire mi nők képesek vagyunk, amit mi nők elkövetni vagyunk képesek magunk ellen az önmegtagadásban, gyilkos alávetődésben, önkizsigerelésben és pestisként pusztító önkitörlésben, amikor megdobogtatja szívünket,
és leterít minket a másik megváltásának ápolónői küldetéstudata!
Már nem emlékszem, melyikünk csapta le előbb hörögve a kagylót. Ha ő, akkor csak tréfából tehette – miután felpiszkált, imádta kifigurázni artikulálatlan őrjöngéseimet. Őt viszont semmilyen, a bridzsezés tágabb falain kívüli esemény nem tudta kibillenteni:
– És azt tudod, hogy a világ élvonalbeli bridzsezői kit tartanak a világ legzseniálisabb bridzs-stratégájának? ­– kérdezte, mielőtt megszakadt a vonal.

– Hát nem foglak visszahívni, apukám, hogy ezredszerre is elmondhasd, hogy az Ottlik! – kiabáltam a süket telefonba, és letekertem magamról a zsinórt."

- részlet Forgács Zsuzsa Bruria Kitekert nyakkal a füstölt hús felett című szövegéből, mely megjelent a Kitakart Psyché sorozatban a női testről és szexualitásról. Az első két kötet a Szomjas oázis és az Éjszakai állatkert.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mit mondtak a Szomjas oázisról ők hatan?

 

Kepes, Makk, Vekerdy, Csányi, Hajós, "Esterházy"

 

http://szomjasoazis.blog.hu/2009/08/06/mit_mondtak_a_szomjas_oazisrol

Vissza a Szomjas oázisba!

 

http://szomjasoazis.blog.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Szomjas oázis és az Éjszakai állatkert 

tartalomjegyzéke, a szerzők bemutatkoznak

képben és szövegben: 

 

http://szomjasoazis.blog.hu/

 

 

 

A két antológiában 56-56 történetet olvashatnak azok, akiket érdekel a női test és szexualitás témája. A történeteket a szerzők igyekeztek női szempontból megírni.  A Kitakart Psyché sorozat célja a női szempont irodalmi feldolgozása, bemutatása. A világ, ahogy nők látják, egyrészt a maguk individuális sokféleségében, másrészt mégis sok tekintetben közös biológiai, történelmi, társadalmi szempontjából.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miről szól a

Dzsungel a szívben és A szív kutyája?:


http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

 


A szív kutyája - Dzsungel a szívben:

Szerzők fotói:

 

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/01/29/a_sziv_kutyai_bemutatkoznak_szerzok

 

 

 

A SZÍV KUTYÁJA TARTALOMJEGYZÉKE

http://mindenamino.blog.hu/2011/05/18/a_sziv_kutyaja_tartalomjegyzeke_2



DZSUNGEL A SZÍVBEN TARTALOMJEGYZÉKE

http://mindenamino.blog.hu/2011/02/18/dzsungel_a_szivben_tartalomjegyzeke

 

 

további részletek az antológiákból:

 http://mindenamino.blog.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ANYÁDNAK RENDÜLETLENÜL

 

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/05/10/anyadnak_renduletlenul_1

 

HAJÓS ANDRÁS FELTÁMADT! GYŐZTEK A DEFIBRILLÁTOROK

http://szomjasoazis.nolblog.hu/archives/2011/04/30/Hajos_Andras_feltamadt_Gyoztek_a_defibrillatorok/

 

 

 

"GYÖNYÖRŰ MELLEM VAN, HÍRES IS VAGYOK RÓLA"

- Babarczy Eszter


http://mindenamino.blog.hu/2011/06/22/gyonyoru_mellem_van_hires_is_vagyok_rola_babarczy_eszter

 

"NAGY VONALAKBAN A NŐI SZEXUALITÁSRÓL"

- Tóth Krisztina

http://mindenamino.blog.hu/2011/05/27/mit_csinal_toth_krisztina_a_magas_labdaval_kerdezi_brr

 

 



A Szomjas oázis, Éjszakai állatkert, Dzsungel a szívben

és A szív kutyája anyaszerkesztője:

Forgács Zsuzsa Bruria

 


Az antológia hozzáférhető itt:

www.alexandra.hu

alkohol ajánló állat állatok állatvédelem álmok álom álomvilág art autó baba mama balaton bank barátok rátság bicikli biznisz blog boldogság bor budapest buli bulvár busz csajok család dal dalszöveg depresszió design diéta divat dvd edzés egészség egészséges életmód egyetem éjszaka élet életem életem nem mindennapjai életérzés életképek életmód életünkélet életmód ezotéria élet gondolat ébresztő közélet kritika megmondás tudomány vélemény élmény élmény beszámolók élmények ember én énblogépítészet építkezés érdekes érdekesség erotika érzéseim érzések esküvő étel ételek étterem ezotéria falusi turizmus fantasyférfi film filozófia foci fogyás fogyókúra fotoblog fotóblog fotók fotózás főzés game games gasztró gasztro gasztronómia gondolat gondolataim gondolatébresztő gondolatok grafika gyerek halál ház házasság hírek hit hitel hobbi hülyeség humor informatika ingatlan ingyen internet írás írások irodalom iskola isten japán játék játékok jog kaja kaland kép képek képregény   kert kommunikáció koncert konyha könyv konzol környezetvédelem közélet közlekedés közösség kreatív kritika külföld kult kultúra kutya lakberendezés lélek letöltés life linux london magyar magyarország manga marketing médiameg mondás meleg mese metal minden mindennapok mobil motor mozi music művészet napló novella nyelv oktatásonline marketing önmegvalósítás őszinte őszinteség ötletek otthon párkapcsolat party pasik pc pénz photo pina poén póker pop pornó pszichológia rádió rajz recept receptek regény reklám repülés retro rock rólam sci_fi sex sorozat sport szerelem szerepjáték szeretet abszurd színház szórakozás tánc tanulás társadalom tech

8 komment

Címkék: kult kultúra irodalom test szerelem éjszakai állatkert terhes szomjas apáca oázis ápolónő önfeláldozás forgács zsuzsa bruria almodovár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flow · http://www.petipedia.blogspot.com/ 2009.06.14. 19:49:38

Kérdeztél válaszoltam!
Habár kitűnő dolog magamban beszélgetni,azért füttyenthettél volna valamit.
Igaz én szeretlek téged és nem fordítva!
Természetesen avatart is szeretnék, feltéve,hogy az valami ennivaló!
Üdv Péter
www.petipedia.blogspot.com

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.06.15. 08:15:46

@Flow:

Najó, de ki vagy? A fénykép a blogodon egy jóképű barátodat ábrázolja? Akit eddig én megkérdeztem, az mind tagadta, hogy ő viccelődne velem.

Mindent az ízlésem szerint tettél fel a blogodra, túl tökéletes, ezért gondoltam, hogy ilyen férfi nincs is, hanem a blogod tkp. egy nekem szánt lépesméz, amire én rárepültem...

de vajon miért akartad, hogy rárepüljek?

Flow · http://www.petipedia.blogspot.com/ 2009.06.15. 18:47:53

Sok minden érdekel,talán túl sok.Sok ember és sok dolog átfolyt ,átfolyik rajtam.Szenvedek ettől,olyan jó lenne valamiben elmélyedni valamit végigcsinálni.
A blogomba azokat a dolgokat teszem ami tartós és értékes számomra.A gyerekeimnek útravalónak szántam Szeretném azt hinni,hogy van olyan akit ez még érdekelhet.
Igen férfi vagyok,úgy,hogy nem vesztettem el a női felemet.Azt hiszem egy dolgot tanultam meg jól az életben "nőül" gondolkodni és férfiként élni!
Érdekes szimbiózis,nekem tetszik és jól érzem magam benne!
Gondolom így már érthetőbb,hogy miért oly kedves számomra az a bemásolt novellád.
Nem gondoltam,hogy rárepülsz a blogomra,de örülök,hogy megtaláltad.

Rajtad kívül még Szathmáry Sándort szerettem volna megismerni.Középiskolásként olvastam a "Kazohiniát" és olyan hatással volt rám, hogy azon nyomban meg akartam keresni:-).egy pár évvel lekéstem.

Örülök neked! üdv Péter

Heltai Jenő: csavargó

Hát újra a kezembe veszlek
Kalandos élet
vándorbotja!
Mert elfogott a nagy utálat,
Testem,lelkem belefáradt
A
keserű nehéz robotba.

Leszek megint szabad csavargó,
Bűbájos álmok
kergetője!
Ki mit se bán és mit se fájlal,
És könnyű szívvel,könnyű
lábbal,
megy hegytetőről-hegytetőre.

Maradjatok meleg
kemence
Vállán ti lusta,gyáva macskák!
Én nekivágok az erdőnek
S
részegre szívom a tüdőmet
A levegöddel,szent szabadság!

A vak
homálybúl nekivágok
A fölkelő,vadsárga Napnak,
Nem kérdezem,mit ád a
holnap
Szememben új tüzek lobognak,
Szívemben új dalok
fakadnak!

Nem nézem azt,hová visz utam
Fönt a hegyek közt vad
viharban.
Az én utam.Magam kerestem.
S ha végem ez lesz és a
vesztem:
Hát legalább magam akartam!

De addig
élni...élni,élni!
Különbül,mint a többi bamba!
Legyen övék a csönd a
béke,
És mosolyogva,fütyörészve
Megyek a szép bizonytalanba...

Flow · http://www.petipedia.blogspot.com/ 2009.06.15. 22:01:16

@oázis:

Nem lehet ok és cél nélkül szeretni?
egyszerűen csak úgy ,mint a részemet!
Olyan "Fosca" módjára,mint aki felébredt.

accipiter · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/szemelyugyi-gazdalkodo-es-fejleszto-kepzes.php 2009.09.18. 10:45:04

Bocsi emberek nem a ti témátokhoz.

"– Ugyan már! Ez semmi – feleltem sóhajtva –, ez kutyafüle, ez egy Csipkerózsika-történet ahhoz képest, amire mi nők képesek vagyunk, amit mi nők elkövetni vagyunk képesek magunk ellen az önmegtagadásban, gyilkos alávetődésben, önkizsigerelésben és pestisként pusztító önkitörlésben, amikor megdobogtatja szívünket, és leterít minket a másik megváltásának ápolónői küldetéstudata!"

Ez olyan tökéletesen van megfogalmazva .. és sajnos a férfiak sosem fogják megérteni.
Nem érti a barátom miért zavar, ha a volt szerelmeit keresi fel az interneten.
Nem érti.
...és tele van a számítógépe egy volt szerelme akt képeivel-.... és közli, hogy neki nincsenek ilyen képei.
és hazudik
és nem tudom milrt teszi
és nem tudom mit tegyek
nem akarok oylan hülye lenni, hogy a büszkeségem miatt ezen ússzunk el
és mégsem bírja a lelkem

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.27. 01:03:21

A Mindent anyámról a Vígben is megtekinthető!
http://vigszinhaz.hu/szindarab/60+mindent+anyámról/

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.04.10. 17:51:58

@oázis: Nem Víg, hanem Pesti, de úgy néz ki, hogy nem. Legalábbis én nem látom a Víg honlapján. Pedig 2010. február 27-én volt a bemutató. Nem tudom miért szedték le... Már láttam ilyen gyorsan eltűnő darabot a Katonában is.
süti beállítások módosítása