HTML doboz

egészkicsicsoportképalexandrasarokIMG_5932.jpgágnesfestőálványapácaszöveghezférfiszopránnőitenor.jpg

minden, amit csak a nők tudnak...

NŐ KULT MANIFESTO Könyvek, novellák, filmek, irodalmi műsorok, cikkek és reakciók a test-lélek-szellem triászról, ahogy azt a nők látják... ........................................

Szomjas oázis - antológia a női testről

Bejegyzések

A SZÍV KUTYÁJA - DZSUNGEL A SZÍVBEN - lányok és apák, lányok és anyák antológiája

kékduplareklám.JPGvégső front borító apás.JPG

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2010/10/25/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

Lovas Ildikó író, Tóth Krisztina költő, író, üveges, Babarczy Eszter író, Karafiáth Orsolya költő író, kempművész, Kiss Judit Ágnes költő, író, lovász, Szemethy Orsolya grafikus, író, Forgács Zsuzsa Bruria, író, filmes-síznházas, anyaszerkesztő, Ladik Katalin, költő író, performer, Kiss Noémi, író, irodalmár, Bárdos Deák Ágnes énekes, író, performer, Gordon Agáta, költő, író

BDKképoldalra.jpgGordonAgata.jpglovasildikó.jpgTothKrisztina szabojjudit.jpgbabarczy2kicsi.jpgKarafiathOrsi  Sioréti Gábor narancs.jpgkisjuditágneskisebb.jpgSzemethyorsikicsi.jpgforgacskicsi.jpgLadik Katalin-Rubinsteinkicsi.jpgkissnoémigrafitiscsoszógabriellakicsi.jpg

Utolsó kommentek

A szív kutyája, Dzsungel a szívben, Szomjas oázis, Éjszakai állatkert - a Kitakart Psyché sorozat könyvei....

kékduplareklámkicsnyítve.jpgvégsőapásoldalra.jpganyak-cim-colorOLDALDOBOZBA.jpg

"CSIPKÉS, FEKETE HARISNYÁBA BUJTATOTT LÁBAM A LEVEGŐBEN" - Drozdik Orsolya

2012.05.11. 19:53 oázis

 

„Nem gondolkodtam, fejre álltam én is. A csipkés fekete harisnyába bujtatott lábam a levegőben, a piros bőrszoknyám kissé felcsúszva.”

– részlet Drozdik Orsolya Tűz című írásából, mely megjelent a Kitakart psyché sorozatban. A sorozat első két kötete a Szomjas oázis és Éjszakai állatkert, melyek a női testről és szexualitásról szólnak.
 
 fotó: Szilágyi Lenke  http://www.panoramio.com/user/1049749 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Már 10 óra is lehetett, amikor egy fiatal angol nő érkezett a barátnőjével és 14 év körüli fiával. A fiú magasabb volt, mint a mamája. Izmosnak tűnt. Sapkáját lángok övezték. Az inge szélét is piros és narancssárga lángok díszítették. Amint belépett az ajtón teljes figyelemmel fordultam felé, úgy mozgott, mint aki belülről zenél. Vagy inkább, mint aki belsővé teszi a zenét.

Leült a díványra és közben keze-lába mozgott. Teljesen erre a fiatal fiúra hangolódtam, bennem is mozgott a
zene. Leültem mellé és megkérdeztem a nevét meg azt is, hogy szeret-e táncolni. Azt válaszolta, hogy a neve Tűz és csak táncol, semmi mást nem csinál. Néha ugyan jár iskolába is, de inkább utazik, és táncversenyeken vesz részt. Azt is elmesélte, milyen táncokat tanult és hol, de hogy legszívesebben maga kreálja magának a mozgást a saját érzéseire hallgatva, de a zene szabályai szerint. A mamája is odajött és nevetve elmesélte, hogy John – ez volt az igazi neve – korán megmutatta a tehetségét, ezért a gyereket táncversenyekre vitte, meg gyerek-zseniket felfedező túrákra. A gyerek most már negyedik éve tanul táncolni, és csak 13 éves. Tudja az argentin tangót, a görög táncokat, indiai táncokat, az ír square táncot és még nagyon sok mást is. A fiú közbeszólt, hogy legjobban a break táncot szereti. A kezét a térdére helyezte és a lába magától táncolt a tenyere alatt.
Mikor megkérdeztem, hogy akar-e táncolni, hirtelen felugrott és már táncolt is. Úgy indított, hogy a nyakán a fejét külön kezdte mozgatni, mint a hindu táncokban. Azonnal átvettem a ritmusát és a figurát is. A nyolcvanas években sufi táncot tanultam és ezt a speciális nyakmozgatást is tanították. Nem könnyű megtanulni. Ő csodálatosan csinálta. Kissé átalakította, az ízlésének megfelelően.
– Tetszik? – kérdezte és megmutatta a zokniját, amelyen ugyancsak lángok voltak.
– Nagyon – válaszoltam elragadtatva.
– Ez most nagy divat, de nem mindenki hordja – mondta és szélesen mosolygott.
– Én is szeretnék egy ugyanilyet – vágtam rá.
Ott állt előttem ez a csodagyerek a lángjaival, a ritmusával, a fiatalság minden lelkes szépségével és velem táncolt. (…) Csak úgy szívtam magamba az energiáját, a szépségét, a fiatalságát, a lelkesedését és a tehetségét. Először nagyon udvariasan és tapintatosan mozgott, hogy utánozhassam, vagy követhessem, de miután meggyőződött arról, hogy követem és nem maradok le sem a ritmusban, sem pedig a mozgásfigurák kreálásában, egyre jobban felszabadult.” (…)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tűzzel úgy döntöttünk, hogy nagyobb helyre van szükségünk és az asztalt, amelyen az ételek voltak, egészen a falhoz toltuk. A szőnyegeket pedig felcsavartuk. Előkészítettük a terepet. Persze nem szavakkal, csak mozdulatokkal kommunikáltunk. Minden egyértelmű volt ebben a jelbeszédben. Egy egészen nagy területet szabadítottunk fel táncunkhoz. Majd Tűz odasétált a CD-tárolóhoz és kivett egy lemezt. (…) Csak a nyakát mozgatta, aztán csak a fejét, majd csak az ujjait, aztán csak a lábát térdből, a lábfejét, a mellkasát, és egyszer csak mindent egyszerre. Jól megfigyeltem, hogy mit csinál, és utánoztam, de közben a magam külön figuráit is megkreáltam. Már jó ideje táncoltunk egymást szórakoztatva, mikor észrevettem, hogy megint mindenki nézi. Ekkor Tűz hirtelen fejen állt a fekete márványpadlón. Többször átbillent a fején majd fejen állva szétterpesztette a lábait. Azonnal utána csináltam. Nem is gondolkodtam, csak megpróbáltam fejen állni. Boldog voltam, hogy sikerült. Talán már húsz éve is volt annak, hogy utoljára fejen álltam, de nem gondolkodtam, fejre álltam én is. A csipkés fekete harisnyába bujtatott lábam a levegőben, a piros bőrszoknyám kissé felcsúszva. Nem sokáig maradtam a figurában, kissé eldőltem, és már talpon is voltam, és táncoltam tovább.
                 Senki más nem táncolt, csak mi ketten. A szoknyám baloldalon a térdemig ért, viszont jobb oldalon csak egy arasznyi volt a hossza, akár a legrövidebb miniszoknya, és ezt az araszt a tervező még ravaszul össze is húzta, hogy kiemelje a csípő formáját. A két aszimmetrikus oldalt egy ív kötötte össze. Arra a pillanatra, amikor fejen álltam, úgy nézhetett ki, mint egy lángnyelv, amelyet a szél kissé megfújt.”
 

– részlet Drozdik Orsolya Tűz című írásából, mely megjelent a Kitakart psyché sorozatban. A sorozat első két kötete a Szomjas oázis és Éjszakai állatkert, melyek a női testről és szexualitásról szólnak. 

Mit mondtak a Szomjas oázisról ők hatan?

 

Kepes, Makk, Vekerdy, Csányi, Hajós, "Esterházy"

 

http://szomjasoazis.blog.hu/2009/08/06/mit_mondtak_a_szomjas_oazisrol

 

Vissza a Szomjas oázisba!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"GYÖNYÖRŰ MELLEM VAN, HÍRES IS VAGYOK RÓLA"

- Babarczy Eszter

http://mindenamino.blog.hu/2011/06/22/gyonyoru_mellem_van_hires_is_vagyok_rola_babarczy_eszter

 

"NAGY VONALAKBAN A NŐI SZEXUALITÁSRÓL"

- Tóth Krisztina

http://mindenamino.blog.hu/2011/05/27/mit_csinal_toth_krisztina_a_magas_labdaval_kerdezi_brr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"JÖTT UTÁNAM MINT EGY SEBZETT BÖLÉNY"

http://szomjasoazis.nolblog.hu/archives/2011/05/17/JOTT_UTANAM_MINT_EGY_SEBZETT_BOLENY/

 

ANYÁDNAK RENDÜLETLENÜL

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/05/10/anyadnak_renduletlenul_1

 

HAJÓS ANDRÁS FELTÁMADT! GYŐZTEK A DEFIBRILLÁTOROK

http://mindenamino.blog.hu/2011/09/05/hajos_andras_feltamadt_gyoztek_a_defibrillatorok_1


 
 
 

 

 

 

Az apák persze nem kevésbé különös szerzetek,

mint az anyák

http://dzsungelaszivben.blog.hu/2011/05/03/mirol_szol_a_dzsungel_a_szivben_es_a_sziv_kutyaja_3

 


alkohol ajánló állat állatok állatvédelem álmok álom álomvilág art autó baba mama balaton bank barátok barátság bicikli biznisz blog boldogság bor budapest buli bulvár busz csajok család dal dalszöveg depresszió design diéta divat dvd edzés egészség egészséges életmód egyetem éjszaka élet életem életem nem mindennapjai életérzés életképek életmód életünkélet életmód ezotéria élet gondolat ébresztő közélet kritika megmondás tudomány vélemény élmény élmény beszámolók élmények ember én énblogépítészet építkezés érdekes érdekesség erotika érzéseim érzések esküvő étel ételek étterem ezotéria falusi turizmus fantasyférfi film filozófia foci fogyás fogyókúra fotoblog fotóblog fotók fotózás főzés game games gasztró gasztro gasztronómia gondolat gondolataim gondolatébresztő gondolatok grafika gyerek halál ház házasság hírek hit hitel hobbi hülyeség humor informatika ingatlan ingyen internet írás írások irodalom iskola isten japán játék játékok jog kaja kaland kép képek képregény   kert kommunikáció koncert konyha könyv konzol környezetvédelem közélet közlekedés közösség kreatív kritika külföld kult kultúra kutya lakberendezés lélek letöltés life linux london magyar magyarország manga marketing médiameg mondás meleg mese metal minden mindennapok mobil motor mozi music művészet napló novella nyelv oktatásonline marketing önmegvalósítás őszinte őszinteség ötletek otthon párkapcsolat party pasik pc pénz photo pina poén póker pop pornó pszichológia rádió

Szólj hozzá!

Címkék: könyv kultúra irodalom szexualitás tánc test éjszakai állatkert tűz női szomjas oázis forgács zsuzsa bruria drozdik orsolya

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.